Uncategorized

Sommarfräscha ben

Nu när solen börjat värma och våren verkligen kommit blir jag så peppad på att ta fram mina shorts. Ja, det kanske är ett tag kvar innan jag kan ta på mig dem. Ännu är det lite för kallt ute. Men det hindrar inte mig från att börja förbereda mig.

Steg ett. Vältränade ben. Jag jobbar lite extra på vaderna. Vadpress på gymmet, tåhävningar hemma och backträning ute i naturen. Även låren och rumpan tränas såklart, men då tränar jag bara på med de vanliga styrkeövningarna.

Steg två. Brun-utan-sol. Jag väljer en variant som är giftfri och som bara går in i det översta lagret av huden, hornlagret, som i princip bara består av döda hudceller. Jag brukar även börja äta betakarotentillskott. Det är ett ämne som kan användas för att få en snabbare, jämnare solbränna som varar längre. Med betakaroten, lotion och brun-utan-sol får jag bruna och fräscha ben.

Steg tre. Att raka benen. Detta tycker jag är det jobbigaste. Under vinterhalvåret brukar jag slarva lite med detta eftersom jag har så lite och tunt hår på benen. Men på sommaren vill jag gärna ha släta ben. Därför är det bara att bege sig ut och köpa en ny, bra rakhyvel. Nu ligger de där, nytvättade och invikta i garderoben. Shortsen är redo för sommaren. Snart är mina ben också sommarfräscha och redo. Ge mig bara några veckor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.