Uncategorized

Att lära sig njuta av saker som är bra för kropp och själ

Har ni tänkt på att det är lite så att vi har blivit matade med att det som är ”mysigt” ofta är onyttigt? Det handlar om att äta snacks, dricka läsk, kolla på tv-serier och film i soffan hela dagen och att bara slappa och vara inomhus. Detta är såklart inte gällande helt till 100 %, utan det finns saker som är nyttiga och bra som även de går under benämningen ”mysigt”. Vad gäller ”fredagsmys” är det dock godis, lite onyttigare mat än vanligt, chips, öl och läsk som gäller.

Varför är det då såhär? Om det var så att vi kunde lära oss att det som var mysigt var sådant som fick oss att må bra rent hälsomässigt så skulle våra kroppar genast må bättre. Många har det i och för sig mysigt till helgen med grönkålschips, nyttiga juicer, raw food med mera, men majoriteten väljer att ”unna sig” onyttigheter. Detta trots att man vet att man kommer att må lite illa efter sockerchocken och fettchocken, så frågan är hur detta är möjligt? Varför tycker vi att det är mysigt med sådant som vi vet är dåligt för oss? Det vet inte jag, men det är konstigt och definitivt värt att tänkas på!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *