Två flugor i en smäll!!!

fliesVi som arbetar med det nationella projektet har haft fullt upp den senaste tiden. Onsdagen den 21 januari var en sådan dag.

Då hade vi först förmånen att besöka Avesta kommun för en inofficiell kickoff med inbjudna intresse-organisationer och politiker.

Sedan bar det av till kickoff i Håbo kommun med stor uppslutning från allmänhet och föreningar.

AVESTA
Avesta kommun är mycket positiva till att köra igång verksamhet. Närvarande på infomötet fanns representanter från mer än 10 sammanhang som tex. studieförbund, politiska partier, lokala initiativ och inte minst ”Tanter utan gränser”. Inställningen till samarbete med kommunen var positiv och vi ser med spänning fram emot när verksamheten tar sina första ”praktiska” steg framöver.

HÅBO
I kommmunhuset i Bålsta samlades över 50 personer för kickoff av projektet ”Språk- och samhällsguider”. Kommunen i samarbete med Svenska kyrkan, Röda korset, Centerpartiet och Håbo internationella kvinnors förening drar igång något som vi tror kan bli mycket positivt. Projektet pågår i en första del tom september 2015, varefter en utvärdering ska göras.

Vi ser med stor förväntan fram emot en mycket positiv utveckling hos båda kommunerna ovan. Stort lycka till med ert integrationsarbete!!!

Posted in Nyheter.