Teknikens (bl)under – en lyckad nystart i Alingsås!

Ibland är det svårt att komma ihåg hur samhället egentligen fungerade när varken mobiltelefoner, datorer, läsplattor eller GPS fanns. Hur överlevde man egentligen ”på den tiden…”!!!???

När det på Kunskapens hus i Alingsås var dags för stor Kickoff häromdagen, med nästan 50 närvarande personer, så fungerade inget som det skulle. Tekniken strulade och det gick varken att visa film eller powerpoint. Enda lösningen var att helt enkelt återgå till äldre, mer primitiva och beprövade metoder: Att prata med varandra!

Kvällen blev en mycket lyckad tillställning där många uttryckte stort engagemang kring integrationsfrågan och där många kulturmöten vid fikaborden skedde direkt på plats. Dessutom fanns en massa god internationell plockmat som fick det att vattnas i munnen på folk och det blev både en, två och tre vändor till matbordet för flera av oss…

Till det nationella projektets glädje anmälde sig nästan hälften av deltagarna under kvällen till att delta i den nya verksamheten. Vi tror på många givande och ögonöppnande möten mellan människor i Alingsås framöver. Och kanske var det bra att tekniken strulade för att påminna oss alla om att det egentligen är ganska så enkelt att bedriva integration i praktiken – det gäller bara att våga mötas och lära känna en ny människa! Oavsett hudfärg, etnicitet, kultur m.m. så är vi alla människor och varför krångla till det!!!???

Om du vill veta mer om verksamheten i Alingsås kan du klicka på ”Verksamheter i Sverige” i bland rubrikerna ovan på denna sida. Nedanför kartan över Sverige finns en länk att klicka på. Nedan får du också några bilder från den aktuella Kickoffen:

IMG_8648 IMG_8659 IMG_8677
IMG_8681
IMG_8732 IMG_8742 IMG_8762 IMG_8799 IMG_8840 IMG_8852

Posted in Nyheter.