En inspirerande kväll i Nordanstig!

Det är mycket på gång just nu. Nya verksamheter börjar långsamt att starta upp på flera platser i landet, men vi hinner varken besöka dem alla och får inte heller kontakt med alla aktörer förrän man redan är igång. Detta är dock en utveckling som vi välkomnar! Det finns ingen anledning att för mycket styra upp vad som händer som ett resultat av eldsjälar runtom i landet – en folkrörelse av engagerade privatpersoner/föreningar/kommuner/studieförbund m.fl. har startat och vi har ingen avsikt att stoppa den!

Den 14 september drog en av de verksamheter vi känner till igång uppe i Nordanstigs kommun i Gävleborgs län. Det var en riktigt härlig kväll på Kulturhuset Bergsjögården där vi fick höra om asyl- och flyktingmottagandet i kommunen, där det pratades om idrottens integrationsroll samt verksamheten med språkvänner kickade igång. Dessutom bjöds det på härliga sambozas till fikat och kvällen avslutades med en riktigt stark föreställning av Teatergruppen ”Stronger” som bestod av 12 ensamkommande ungdomar från olika länder. Föreställningen ”Inte rasist, men…” berörde många och satte punkt på en riktigt härlig kväll som sände många positiva signaler inför framtiden.

Sambozas

Teatergruppen Stronger

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vi önskar Nordanstig god lycka med såväl språkvänsarbetet som övrigt arbete med integration i olika former. Ni gör ett bra jobb! Läs mer om Nordanstigs arbete med språkvänner genom att klicka på fliken ”Verksamheter i Sverige” och klicka på Nordanstigs länk nedanför kartan.

Posted in Nyheter.