100 verksamheter i Sverige!

När vi drog igång det nationella projektet med Flyktingguide/Språkvän hösten 2015 var ambitionen klar. Huvudmålet var tvådelat. Dels stötta befintliga verksamheter över Sverige med liknande koncept, oavsett vad man valt att kalla dessa. Dels att hjälpa till att starta upp så många nya verksamheter som möjligt. För det senare målet var ambitionen under det första året att få se 30 nya verksamheter i Sverige, men på lång sikt har vi hela tiden talat om 200 verksamheter i Sverige tom utgången av 2018.

100

Det är oerhört glädjande att nu konstatera att vi redan nått halvvägs med detta övergripande mål. I nuläget har vi precis gått över gränsen för 100 verksamheter i Sverige och det är verkligen värt att fira! Inte för siffran i sig självt, men för att nyanlända och svenskar över hela landet nu faktiskt har möjlighet att träffas över kulturgränserna och lära känna varandra på så många platser.

Vi kan bara konstatera att ni alla ute i landet som sysslar med detta gör ett oerhört viktigt jobb. Ta med er denna positiva känsla in i Julhelgen och känn er stolta över vad ni har åstakommit – så kommer vi tillbaka till ett strålande vackert snölandskap 2016 och arbetar vidare tillsammans för Integration i praktiken!

Posted in Nyheter.