Välkommen till Språkvän Eskilstuna!

Vill du engagera dig och göra en personlig insats som språkvän? Eller är du ny i Sverige och vill få en språkvän? Då ska du kontakta oss på Språkvän så hjälper vi dig!

Behovet är stort!

Just nu behöver vi fler deltagare som är födda i eller har bott länge i Sverige och som vill hjälpa någon att förbättra sitt språk. Klicka på "Intresseanmälan" längst ned och anmäl dig idag!

Vem riktar vi oss till?

  • Dig som är ny i Sverige och vill förbättra dina ­kunskaper i svenska och om Sverige (språk, kultur, traditioner, m.m.).
  • Dig som är född i eller har bott i Sverige en längre tid och vill träffa någon som är ny i Sverige.

Så här går det till

  1. När vi har fått din intresseanmälan görs en matchning utifrån gemensamma erfarenheter, intressen, ålder, familjesituation och individuella önskemål.
  2. Vi på Språkvän ordnar sedan ett första möte mellan dig och din nya vän så ni får presentera er för varandra och ställa frågor. Därefter sköter ni själva kontakten och träffas så ofta ni kan och vill. Du kan dock alltid kontakta oss på Språkvän om du känner att du behöver stöd eller råd.
  3. Den första månaden är en slags ”prövotid” då man träffas på försök. Sedan väljer ni själva om ni vill fortsätta eller avbryta kontakten. Kontakten avslutas normalt efter ett år. Då kan vänskapen fortsätta eller du kan få en ny matchning.

Vad ska ni göra tillsammans?

Ni ska i första hand umgås och ha roligt tillsammans och bekanta er med varandra. Ni kan till exempel gå på promenader, fika, gå på studiecirklar tillsammans eller annat som ni tycker är roligt och intressant. Ni bestämmer detta tillsammans.

Att vara språkvän handlar inte om att vara en lots eller förmyndare som gör saker för någon annan. Det handlar inte heller om att få en "svensk kontakt" som man ställer krav på eller kan förvänta sig att få hjälp och stöd av. Det handlar om att lära känna varandra över kulturgränserna, ha roligt tillsammans och kanske få en vän för livet.

Intresseanmälan

Anmäl ditt intresse genom att fylla i blanketten som finns länkad till nedan. Tänk på att svara så utförligt du kan om dina intressen, det gör det lättare att hitta någon som passar. 

Intresseanmälan Språkvän Eskilstuna

Facebook

Språkvän Eskilstuna finns också på Facebook. Där publicerar vi olika evenemang och du kan se några av dem som hittills träffat varandra genom Språkvän: Språkvän Eskilstuna på Facebook.

Kontakt

Hör gärna av dig till oss om du har några frågor eller vill få mer information om Språkvän i Eskilstuna.

Rania Matar

Tel: 016-710 31 77